Banja Vrućica

banja vrucica banjski turizam bih

banja vrucicaaU kompleksu od 4 hotela sa oko 1000 ležajeva, gostima su na raspolaganju brojni sadržaji i usluge što Banju Vrućicu pozicionira kao poznato prirodno lječilište, konferencijski, sportsko-rekreativni i turističko-manifestacioni centar.

Hoteli Kardial, Posavina, Srbija i Hercegovina u okruženju bujnog zelenila, šume i uređenih parkova, pored smještaja, gostima omogućavaju prevenciju, liječenje i rehabilitaciju oboljelih od kardiovaskularnih, fizijatrijsko-reumatoloških i neuroloških bolesti, oganizovanje kongresa, konferencija, seminara, poslovnih i drugih susreta, rekreativne aktivnosti u kuglani, na sportskim terenima i u fitness centru, te opuštanje i uživanje uz korištenje usluga Medical Wellness centra Stara Banja.

Osim hotela, ZTC Banja Vrućica organizuje preko vlastitog Turist biroa prihvat i smještanje gostiju u preko 1000 kategorisanih ležaja privatnog smještaja u neposrednoj blizini Banje.

Prirodna ljekovita svojstva naše termomineralne vode, dokazano, imaju povoljno dejstvo u rehabilitaciji kardiovaskularnih, reumatoloških i neuroloških oboljenja, što je opredijelilo Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“ da postane poznato banjsko lječilište sa obučenim kadrom i potrebnom opremom.

Osnovnu djelatnost Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“, predstavlja medicinska rehabilitacija, koja se provodi u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja. Rehabilitacija i liječenje se provodi kod bolesnika nakon infarkta miokarda, balon dilatacija i implantacija stentova, bajpas operacije, operacije srčanih zalizaka, operacije na krvnim sudovima (a.karotis, aorta, krvnim sudovima ekstremiteta). Pored navedenog bavimo se rehabilitacijom i liječenjem reumatoloških, neuroloških i postraumatskih oboljenja i stanja.

Specijalna bolnica za rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja smještena u objektu Hercegovina, opremljena je potrebnom opremom, prilagođenim prostorima, cjelodnevnim medicinskim nadzorom potrebnim za rehabilitaciju i liječenje kardiovaskularnih bolesnika.

Dugogodišnja tradicija, prirodni faktori, savremena oprema i stručni kadrovi, predstavljaju naš Centar kao vodeće balneoklimatsko lječilište na ovim prostorima.

Rehabilitacijom se bavimo od 1959 godine, kada je odlukom vlade FNRJ osnovana Specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatoloških oboljenja.

Naše ljubazno osoblje, prilagodjena ishrana i predivan ambijent, omogućt će da se dobro osjećate i poboljšate Vaše zdravlje.

Mapa-Banje-Vrucice

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Položaj Banje Vrućice

Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica se nalazi u središnjem dijelu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u neposrednoj blizini grada Teslić. Obgrljen je blagim brežuljcima, obroncima planine Borja, obraslim gustom bjelogoričnom i crnogoričnom šumom i spojen sa prostranom ravnicom doline rijeke Usora, na 230 metara iznad mora.

Umjereno kontinentalna klima, zajedno sa termomineralnom vodom, poklanjaju opuštajući čist vazduh i, u miru i tišini, zdravlje.

Dolazak u Banju Vrućicu:

iz smjera Sarajeva: putnom komunikacijom preko Doboja

iz smjera Banja Luke: slijetanjem na međunarodni aerodrom Banja Luka kod Laktaša, pa dalje komunikacijom koja vas vodi preko Kotor Varoša ka Tesliću.

Iz smjera Zagreba: putnom komunikacijom preko Slavonskog Broda, preko Dervente i Doboja.

Udaljenost „Banje Vrućica“ od većih gradova:

Banja Luka:86 km

Sarajevo:174 km

Beograd:274 km

Novi Sad:247 km

Zagreb:271 km

Split:354 km

Ljubljana:409 km

Maribor:385 km

Skoplje:698 km

Beč:642 km

Frankfurt:1164 km

Udaljenost Banje Vrućica od većih gradova u Bosni i Hercegovini:

Doboj:29 km

Zenica:101 km

Bijeljina:160 km

Tuzla:91 km

Trebinje:369 km

Mostar:290 km

Prijedor:137 km

Bihać:299 km

teslic

Kontakt

logo
Kosovska bb
74270 Teslić

Tel: + 387 53 / 431 270
Fax: + 387 53 / 431 391


Rezervacijska služba:

Hotel Kardial****
tel. +387 53 421 200

Hotel Posavina**
tel: +387 53 430 345

Hotel Srbija
tel: +387 53 430 715

Hotel Hercegovina
tel: +387 53 431 415
faks: +387 53 431 091

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Web: www.banja-vrucica.com

visit my country booking.com

Banjski turizam u BiH

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU