Restoran 4 Sobe gospođe Safije

vmc restorani sarajevo 4 sobe gospodje safije l

U svom opusu sadrži restoran, vinski i koktel bar, lounge room, kao i ljetnu baštu. Prvi objekt ovakve vrste u Bosni i Hercegovini nudi nezaboravan ambijent, koji donosi priču o jednoj legendi iz vremena prelaznog doba Turskog Carstva u Austrougarsku.

Safijina kuća nastala je davne 1910. godine kao simbol ljubavi, ljepote i prkosa. Dizajneri su sa posebnom pažnjom radili interijerski prostor, i pri tome pazili na svaki milimetar prošlosti urezan u zidove soba gospođe Safije. Ugođaj četiri sobe, novom restauracijom ostao je netaknut, što je i bio krajnji cilj.

Magija kulinarske fuzije

Simbioza kultura očituje se i u tajnama jela u ponudi jelovnika restorana, gdje su se vrhunski kuhari pobrinuli da svako ponuđeno jelo bude uvijek poseban užitak. Tajne svojih recepata vuku iz vremena prošlosti čime su jelima date originalne note.

vmc restorani sarajevo 4 sobe gospodje safije gastro

Vine Bar

U svojoj gastronomskoj ponudi na raspolaganju vam stoji pažljivo i stručno odabrana paleta vrhunskih vina iz najboljih vinskih regija svijeta te posebno osmišljenih i pripremljenih koktela.

vmc restorani sarajevo 4 sobe gospodje safije vine

Lounge

Uz vrhunski izbor vina, mezze, koktela ili toplih napitaka uživaćete u toploj Safijinoj kući, osjećajući se kao da ste posjetili prijatelje. Posebno birana muzika, od jazza do deep house-a, sigurno će doprinijeti vašem potpunom užitku, odmoru i zabavi.

vmc restorani sarajevo 4 sobe gospodje safije lounge

Bašta

U samom centru grada, a opet daleko od gradske vreve, šarmantna bašča "4 sobe gospodje safije" omiljeno je mjesto u vrijeme toplih dana za one, koji znaju makar na trenutak predahnuti i pronaći svoj otok mira i hedonizma, u restoranskoj i lounge atmosferi. Šadrvan, cvijeće, udobne sofe i muzika raspoloženja, učiniće svaki vaš dan ljepšim, a vaše vrijeme dragocjenijim.

vmc restorani sarajevo 4 sobe gospodje safije basta

sarajevo

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU