Balet Fest Sarajevo

balet fest sarajevo

Festival u vrijeme svog trajanja privlaći u naš prekrasni grad Sarajevo zvijezde baleta, pedagoge, baletne kritičare, a takođe i mnogobrojne gledaoce i poštovaoce baletne umjetnosti.

Za vrijeme trajanja Balet Festa Sarajevo mladi kontaktiraju u baletnim salama, razgovaraju i razmjenjuju svoja iskustva o baletu i njegovom značenju. Njegov edukativni karakter se potvrđuje kroz radionice koje šire i obogaćuju znanje. I konačno, samo druženje u neformalnim razgovorima je važno, jer upoznati lično kolege iz baleta je ustvari najvažniji kontakt.

Balet Fest Sarajevo ima ozbiljan zadatak, pokazati jedinstvenu baletnu umjetnost u najboljem svjetlu kroz evropski i naš balet i pružiti priliku svima da otkriju jedinstven svijet profesionalnosti.

Festival u Sarajevu je prilika da upoznamo i one koji su se na drugačiji način školovali i stjecali svoje znanje o baletu u drugim zemljama. Prilika je ovo da se pokaže stvaralačka raskoš danas, a što na kraju rezultira podrškom u razvoju umjetnosti baleta u Bosni i Hercegovini i naših baletskih umjetnika.

Balet Narodnog pozorišta Sarajevo zajedno sa svojim kolegama iz svijeta na istoj sceni Narodnog pozorišta slavi postojanje i univerzalnost baletske umjetnosti.

Festivali u BiH

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU