prehrambena industrija

VISPAK - Visoko

vispak visoko

VISPAK je osnovan 1972. godine kao firma cija je osnovna djelatnost bila prženje i pakovanje sirove kafe. U protekle tri decenije, firma je izrasla u jednu od najvećih prehrambenih kompanija u Bosni i Hercegovini čiji obim aktivnosti uključuje proizvodnju, preradu, pakovanje i trgovinu prehrambenim proizvodima. VISPAK je lociran u Visokom, kraljevskom gradu srednjovjekovne Bosne, svega 25 km od Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine.

VISPAK je domaća, najkompetentnija firma za kafu, čokoladu i krem namaze, snack i praškaste proizvode.
VISPAK je "KUPUJMO NAŠE".
Najprepoznatljiviji brendovi u VISPAK-ovom asortimanu su mljevena kafa Zlatna džezva, sinonim za pravu bosansku kafu i Vispak espresso kafa koja je po svom ukusu prilagoena i najboljim poznavaocima ove vrste napitka. VISPAK-ov postojeci asortiman proizvoda ukljucuje kafu razlicitih vrsta, čajeve, čokolade, krem namaze, snack proizvode, supe, začine, pudinge, šlagove, cappuccina, itd..

vispak visoko 01
Ono što je još važnije je da je firma stvorila neophodne pretpostavke za daljnji razvoj (proizvodni kapaciteti, infrastruktura, ljudski resursi, itd.) što cini VISPAK vrlo privlačnim za potencijalne investitore i poslovne partnere. VISPAK je formirao i vlastitu savremenu distribuciju što nas cini jednom od najznacajnijih kompanija na BiH tržištu pa i šire. Pored ovog segmenta VISPAK ima razvijen i HORECA segment distribucije (hoteli, restorani i kafici) čija je osnovna briga espresso kafa i ostali ugostiteljski program.
VISPAK sve svoje poslovne procese provodi po sistemu upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 kao i po zahtjevima sistema HACCP i HALAL standarda. Takoer, VISPAK je nosilac i certifikata za organske proizvode KRAV.
U 2009. godini VISPAK-ov neto prihod je bio EUR 9 miliona. Firma je takoe i izvozno orijentirana. VISPAK-ove proizvode možete naci na tržištima Sjedinjenih Americkih Država, Kanade, Australije, Švedske, Holandije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, itd..
VISPAK je u potpunosti u privatnom vlasništvu i zapošljava 190 uposlenih od čega 40 visokoobrazovanih.
VISPAK  je,  također  i vlasnik GINISOVOG CERTIFIKATA  za največu džezvu na svijetu!  

Web site: www.vispak.ba
E-mail: vispak @ vispak.ba
Tel.: +387 32 738 334 / 738 100
Fax: +387 32 738 143 

 

VTK Poslovni magazin "Infokom" - 2012. godina

visoko

businessmagazin

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU