Turistička zajednica KS: Rezervisano više od 50 posto smještajnih kapaciteta za Novu godinu

Glavni grad BiH poželjna destinacija za najluđu noć

Sarajevo 2017

Novogodišnji praznici nas očekuju za nešto više od mjesec dana, a u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo vjeruju se da bi glavni grad Bosne i Hercegovine za ovaj praznik mogao biti najposjećeniji grad regije.

- Zaista očekujemo veliki broj gostiju, a u prilog tome ide činjenica da je preko popularnog sajta za turizam "Booking.com" u Sarajevu za Novu godinu rezervisano preko 50 posto smještajnih kapaciteta kojih prema ovom portalu ima 676 u ponudi i to svih kategorija - rekla je za Avaz.ba glasnogovornica Turističke zajednice KS Asja Hadžiefendić-Mešić.

Sarajevo je tradicionalno dobra destinacija za provod i uživanje, a pretpostavlja se da će gosti uglavnom biti iz zemalja regije.

- Imamo jako veliki priliv turista iz zapadnih zemalja, budući da oni tada imaju period kada ne rade. Naravno, dominirat će turisti iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore koji uglavnom i jesu među najčešćim posjetiteljima glavnog grada BiH tokom cijele godine - ističe Hadžiefendić-Mešić.

Sigurno je da će broj posjeta turista Sarajevu za novogodišnje praznike uveliko doprinijeti koncert Dine Merlina.

- Koncert će tek da doprinese potražnji jer evo na primjer pojedini hrvatski portali su Sarajevo već smjestili među tri preporučene destinacije (pored Verone i Budve) ističući da zainteresovani "više neće znati gdje dočekati Novu godinu". I to je sve objavljeno prije informacije da će Dino Merlin održati koncert. On je omiljena balkanska zvijezde, punio je druge gradove regiona, a sada je konačno došlo vrijeme da napuni svoje Sarajevo - kaže za kraj Hadžiefendić-Mešić.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo ima 11.000 registrovanih kreveta što nije konačna brojka jer postoji dosta veliki broj i onih neregistrovanih smještajnih kapaciteta. Hoće li biti dovoljno mjesta da se prime svi zainteresovani turisti ostaje nam da vidimo u bliskoj budućnosti.

AVAZ

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU