Najveće gradilište u Hercegovini iz ptičije perspektive i prvi obrisi akva-parka (foto)

Grad-sunca-01

Nesumnjivo ekscentričan, izrazito vizionarski opsjednut, predan i neumorno posvećen, Rodoljub Drašković je Hercegovcima i široj javnosti odavno dao do znanja da put od riječi do djela može biti izuzetno kratak, pod uslovom da postoji iskrena odlučnost i jasan stav.

Sporo se sa ovom konstatacijom mire mnogi, posebno krugovi koji bi željeli imati ovog poslovnog čovjeka kao svoj broš na reveru, da ga "pronosaju" kada se za to ukaže prilika.

Grad-sunca-02

Naselje Dražin do i gradilište na Draženskog gori

"Mene stranke ne zanimaju. Mi smo država u državi!", poručio je glasno Drašković prije nekoliko dana u Trebinju.

"Grad sunca", kako je svoj vizionarski projekat na Draženskoj gori pored Trebinja nazvao, već je uveliko postao najveće gradilište u Hercegovini, ali i mnogo šire. Na velikoj površini koja se prostire na potezu od naselja Dražin Do do manastira Duži već se jasno vide obrisi budućeg turističkog kompleksa koji bi mogao da preporodi Trebinje i okolnu regiju.

Koliko su očigledne namjere prvog čovjeka koncerna Swisslion govori i podatak da su parcele zemljišta u blizini kompleksa izuzetno tražene na tržištu nekretnina, a brojni su oni koji imaju mogućnost da investiraju koji već sada kupuje placeve za projekte u budućnosti.

Grad-sunca-03

Prve zgrade kompleksa "Grad sunca"

Trebinjci su u velikoj većini oduševljeni činjenicom da Drašković ne oklijeva mnogo u realizaciji zamišljenog i da ne čeka prevelik "vjetar u leđa" od političkih struktura.

"Oduševljen sam idejom i početkom gradnje. Najviše mi se sviđa ideja akva-parka, jer takav sadržaj će sigurno obradovati moje klince. Sa radošću ću da platim to zadovoljstvo koliko god da košta, jer ipak je to sadržaj koji ću imati tu 'pod nosom' ", govori za naš portal jedan Trebinjac, otac dvoje djece.

"Super ideja. Ako bude realizovano svima će nam biti bolje. Uz ljude koji će se tu zaposliti, ja lično očekujem veliki priliv turista jer ovo do sada su uglavnom bili 'prolazni' turisti koji su jako kratko boravili u Trebinju. Sigurno je da će se i u gradu popiti koja kafa ili sokić više", kroz osmjeh nam govori vlasnik jednog ugostiteljskog objekta.

Grad-sunca-04

Već vidljivi obrisi akva-parka

Naravno, kao i u svemu, i na ovu temu u gradu na Trebišnjici ne nedostaje skeptika. Oni se uglavnom bave tematikom na koji način je stečen toliki novac kojim se finansira projekat i sličnim razmišljanjima koja nemaju mnogo veze sa konkretnim koristima za zajednicu od projekta "Grad sunca". Svakako da je u pitanju značajna manjina lokalne populacije.

"Srpski kralj čokolade", kako ga u pojedinim medijima nazivaju, nema namjeru da posustane u realizaciji započetog. Najavio je da će akva-park i pojedini dodatni sadržaji biti završeni već ovog ljeta, a na samoj Draženskoj gori je radnim danima kao u mravinjaku. Mnoštvo mehanizacije i radnika predano gradi najveći rekreativno-turistički kompleks u Hercegovini.

Grad-sunca-05

Mehanizacija na nedjeljnoj pauzi

Cijeloj priči najveći pečat daje razmišljanje o Draškoviću jednog od radnika koga smo zatekli na Draženskoj gori:

"Veliki čovjek. Da Bogd'o imamo više ovakvih. Samo neka mu Bog da zdravlja!"

 

Bojan S., Hercegovina Promo, februar 2016.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU