Tour de Igman - 2015 okupit će više od 200 biciklista

tour-de-igmanViše od 200 biciklista učestvovat će na biciklističkoj turi "Tour de Igman - 2015" koja 31. maja u 10 sati polazi iz Velike aleje na Ilidži a završava na planini Igman.

Zanimljivu biciklističku turu organizira MTB klub "Trek Team Sarajevo" već treću godinu. Biciklisti će voziti oko 30 kilometara, a sve vrijeme imat će tehničku podršku u slučaju kvara bicikla, medicinsku pomoć u slučaju eventualnih nezgoda. Za učesnike ture osigurana je hrana i piće.

Biciklisti će voziti na relaciji Velika Aleja – Jasike – Stojčevac – Kovači – Osmice – Šajina Kuhinja – Lasički stan – raskršće (ratna džamija-Veliko Polje) – Mrazište - Veliko Polje na Igmanu.

MTB klub "Trek Team Sarajevo" okuplja ljubitelje brdskog biciklizma s ciljem razvoja i afirmacije biciklisitičkog sporta u BiH, organizatori su biciklističkih skupova i takmičenja, sarađuju sa drugim klubovima i zaljubljenicima u biciklistički sport i prirodu.

Podršku u organiziranju "Tour de Igman - 2015" dali su im Crveni križ Ilidža, Odreda Izviđača "Igman 92" Hrasnica, Gorska Služba Spašavanja – Sarajevo, oružane snage Bosne i Hercegovine te Općina Ilidža.

Medijski pokrovitelji "Tour de Igman - 2015" su portal eKapija.ba i bh. novinska agencija Patria.

 

 

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU