Nacionalni park "Una" dobio minibus za prevoz gostiju

minibus np unaU sklopu projekta "Zaštićena šumsko-planinska područja" koju putem Svjetske banke i Globalnog fonda okoliša (GEF), provodi Federalno ministarstvo okoliša i turizma, poklonjen je minibus za potrebe Nacionalnog parka "Una", javio je "Dnevni avaz".

Prema riječima Amarilda Mulića, direktora Nacionalnog parka "Una" ova donacija će uveliko poboljšati kvalitet usluga parka, posebno za posjetioce koji dolaze van granica Bosne i Hercegovine i za potrebe uposlenika NP "Una".

- Kako smo i najavili na početku godine, evo danas smo i realizirali donaciju minibusa. Ova donacija je vrlo značajna za sam Nacionalni park "Una" i njegove službenike, jer će u budućnosti pomoći kvalitetniju organizaciju prijevoza tursita koji posjećuju prirodna bogatstva ovog kraja – kazo je Mulić.

Prema riječima Murisa Hadžića, pomoćnika ministrice Federalnog ministarstva okoliša i turizma, radi se o projektu koji se provodi već četiri godine na području cijele Bosne i Hercegovine, u sklopu kojeg je planirana nabavka ovog vozila koje će pomoći turistima da kvalitetnije uživaju u turističkim ponudama naše zemlje.

- Putem ovog vozila ćemo umanjiti ulazak privatnih vozila i turistima učiniti dostupnim nepristupačne dijelove Nacionalnog parka Una, te na taj način povećati turističke posjete u budućnosti – kaže Hadžić.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU