Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder aktuelnosti/2013/07.10./kamenica is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Kamenica, izletište koje morate posjetiti!

[sigplus] Critical error: Image gallery folder aktuelnosti/2013/07.10./kamenica is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Još jedno veoma lijepo izletište je Kamenica, koja je udaljena 15 kilometara od Zavidovića, a nalazi se na rijeci Gostović.
Na izletištu se nalaze sportski tereni, mountain bike staze, planinarske staze, pećine. Postoje mogućnosti za rekreativne aktivnosti kao što su: alpinizam, lov, kupanje u rijeci, ribolov, ribogojilište, te postoji mogućnost iznajmljivanja bungalova i vikendica.

kamenica

Samo izletište Kamenica dio je parka prirode „Tajan“, koje je područje na tromeđi kakanjske, zavidovićke i zeničke općine i prije nekoliko godina je postao zaštićena zona. Možemo reći da je „Tajan“ neokriveno blago ovog dijela Bosne i Hercegovine i izuzetno je bogat kanjonima, pećinama i velikim brojem endemskih biljnih i životinjskih vrsta.
Naročito su zanimljive kamene kugle koje se nalaze u blizini ovog izletišta, o čemu ste već imali priliku čitati na našem portalu.

Posljednjih godina radi se punom parom i polahko se stvaraju uvjeti da ovo područje postane turističko odredište. Kako saznajemo, sve je to dio projekta “Tajan“ koji finansira Evropska komisija. Trenutno se radi na izgradnji infrastrukture i obogaćivanju sadržaja, obuci vlasnika smještajnih kapaciteta, obuci planinskih vodiča i opremanju Gorske službe spašavanja.

Na ovom zaista divnom izletištu možete se odmoriti i pojesti nešto u restoranu „Kamenica“ koji raspolaže sa dvije sale od 15o mjesta i dvije vanjske terase od 100 mjesta.
Ljubitelji lova svakako mogu da borave u lovačkim kućama „Trbušnica“ i „Stara Kamenica“.

{gallery}aktuelnosti/2013/07.10./kamenica{/gallery}

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU