HOLIDAY: Trideseti rođendan olimpijskog simbola Sarajeva

U svrhu održavanja XIV Olimpijskih igara, simbola zdravog duha, svjetskog mira i jedinstva svijeta, na različitim lokacijama Sarajeva i njegovog neposrednog okruženja se vrše značajne građevinske rekonstrukcije na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini i Trebeviću. U srcu grada tako se gradio njegov dvorac, hotel Holiday, koji poslije postaje nezaobilazno mjesto odsjedanja državnih političara, filmskih zvijezda i svih ostalih putnika. No, u tom trenutku Holiday je "druga kuća" čitavog svijeta.

hotel
Organizacija na visokom nivou i karakteristična toplina gostoprimstva Sarajlija jako brzo postaju potvrde da ovaj hotel neće biti samo još jedna građevina, nego svjedok vremena. Žuti hotel tako postaje dom zajedničkih uspomena i sjećanja, ali i svjedok historije sa svim usponima i padovima koji su se poslije desili. Zadržavajući zdrav duh i nakon Olimpijskih igara, hotel Holiday nastavlja sa radom i za vrijeme rata kao sjedište velikih internacionalnih novinskih agencija, postajući tako glavna spona Bosne i Hercegovine sa svijetom.
Kao i svaka druga građevina u Sarajevu, Holiday je bilježio tragove historije i na svojoj spoljašnjosti i unutrašnjosti, no uposlenici su se i tada trudili da se prepoznatljivi osjećaj olimpijskih dana održi. Posvećenost i ljubav, ponos i polet tako postaju linija otpora na kojoj se uspostavlja, održava i opstaje rad hotela od 6. oktobra 1983. godine pa sve do sad.
Danas ovaj hotel nastavlja sa svojom praksom, te i nakon trideset godina simbol je uspješnog rada i angažmana koji se odupire vremenu i svim dešavanjima. Ljubazno osoblje hotela se trudi da svakom gostu priušti udoban i ugodan boravak koji će pamtiti i zbog kojeg će Sarajevo biti njihovo ponovno odredište.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU