Aerodrom Banjaluka: Nižim cijenama goriva do više letova

Snižena cijena goriva na Međunarodnom aerodromu u Banjaluci olakšaće poslovanje i pregovore sa avio-prevoznicima koji saobraćaju ili to planiraju prema ovom aerodromu, rečeno je u ovoj aviokompaniji.

bl aerodrom

Visoka cijena goriva zamrzla je pregovore sa avio-kompanijom za jeftine letove "Wizz Air", čije je sjedište u Mađarskoj, iako je banjalučki aerodrom prethodno zadovoljio sve tehničke i operativne zahtjeve.
Služba za odnose s javnošću "Aerodromi Republike Srpske" navodi da je u toku finalizacija sniženja cijene goriva na Međunarodnom aerodromu u Banjaluci i da se nakon toga očekuje nastavak pregovora sa mađarskim avio-prevoznikom.
Aerodrom u Banjaluci spada u red manjih aerodroma i zadovoljava sve vazduhoplovne standarde.
U tom smislu, kažu ovoj kompaniji, potrebna su velika sredstva za održavanje infrastrukture, te certifikovanje sredstava i kadrova, koja Aerodrom sa trenutnim prihodima ne može izdvojiti.
"Vlada Republike Srpske donijela je odluku o grantu za Aerodromi Republike Srpske - Međunarodni aerodrom Banjaluka u iznosu od 1.900.000 KM za 2013. godinu sa ciljem održavanja aerodroma", podsjećaju u Službi za odnose s javnošću.
U ovoj službi napominju da je osnovna smjernica poslovanja banjalučkog aerodroma da ide u korak sa svjetskim vazduhoplovnim standardima kako bi bili obezbijeđeni uslovi za bezbjednu proceduru prihvata i otpreme aviona i putnika. To i jeste preduslov za saradnju sa avio-prevoznicima.
Početkom ove godine vođeni su razgovori sa predstavnicima grčkog avioprevoznika "Egean Airlines", koji su se zainteresovali za eventualno uspostavljanje avio-linije sa Banjalukom.
Grčki avioprevoznik bio je zainteresovan za eventualno uspostavljanje redovne avio-linije ka većem avio-čvorištu u Grčkoj, kao što je Atina, sa mogućnošću transfera u destinacije širom svijeta.
Međunarodni aerodrom u Banjaluci poslije okvirnog istraživanja prikupljene podatke dostavio je Grcima i sada se očekuje odgovor grčkog avio-prevoznika i eventualni poziv za pregovore.
Na banjalučkom aerodromu sada saobraća aviolinija Banjaluka – Cirih – Banjaluka pet puta sedmično, prevoznik je "BH Airlines" sa kojim aerodrom ima odličnu saradnju, ističu u Službi za odnose s javnošću "Aerodromi Republike Srpske".
Od 1. decembra srpski avio-prevoznik "Air Serbia" uvodi redovnu svakodnevnu avio-liniju Beograd – Banjaluka - Beograd sa mogućnošću transfera u više od 30 destinacija. Banjalučki aerodrom planira da za narednu godinu planira uspostavljanje sezonskih čarter avio-linija.
Izvor Indikator.ba

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU