Sarajevo dobija hotel "Marriott" - Kanton daje podršku gradnji prvog hotela prema standardima zaštite okoline

Marriott

Projekt izgradnje hotela američkog lanca "Marriott" u Sarajevu bio je tema sastanka premijera Kantona Sarajevo Suada Zeljkovića i ministra prostornog uređenja i zaštite okolliša Zlatka Petrovića sa delegacijom OPIC-a (Overseas Private Investment Corporation), privatnom američkom investicijskom korporacijom u vlasništvu američke vlade, a koju je predvodio direktor Kenet Angel. Ova institucija u partnerstvu sa domaćom kompanijom "Lake", krenula je u finansiranje prvog hotela ovakvog tipa u BiH, saopšteno je na sajtu Vlade KS.

- U preko 130 zemalja svijeta podržavamo i kreditiramo razvojne projekte. Za nas je ovaj projekt interesantan iz tri razloga: ovo će biti prvi hotel ovdje koji će ispunjavati sve green standarde zaštite okoliša, to je prvi hotel ovog američkog lanca ovdje i to je i prvi projekt gdje je OPIC direktni investitor. Pojavljujemo se i kao banka i kao razvojna agencija i iskreno se nadam da će nakon ovoga uslijediti i drugi projekti u partnerstvu sa domaćim firmama- rekao je Angel.

Domaćini u Kantonu iskazali su spremnost u rješavanju pitanja u vezi sa izgradnjom objekta te dodali da će zajedno sa Općinom Centar biti vjetar u leđa realizaciji projekta.

- Investicije su pokretač razvoja, a nama su posebno potrebne i dobro došle. Zadovoljstvo je vidjeti uspješno partnerstvo domaćih firmi i američkih investotora i mi ćemo uvijek u granicama naših mogućnosti i ovlasti biti podrška takvim projektima - naglasio je premijer Zeljković.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU