Spoj poljoprivrede i turizma za bolju turističku ponudu - Na sajmu na Palama 60 izlagača iz BiH i zemalja okruženja

pale-sajamNa Palama je otvoren Drugi međunarodni sajam poljoprivrede i turizma na kome je proizvode predstavilo oko 60 izlagača iz BiH i zemalja okruženja, prenosi portal Indikator.ba.

Sajam je otvorila pomoćnica ministra trgovine i turizma Republike Srpske Aleksandra Trifković, koja je istakla da je ova manifestacija prilika da se na jednom mjestu okupe poljoprivredni proizvođači i turistički radnici kako bi prezentovali svoje proizvode, a samim tim i unaprijedili turističku ponudu Srpske.

Ona je istakla da Ministarstvo trgovine i turizma Srpske podržava projekte kojima se podstiče privredni razvoj, kao i unapređenje turističke ponude Republike Srpske.

Prema njenim riječima, sajmovi su dobre prilike da se promovišu poljoprivredni proizvođači na domaćem, a i na tržištu regiona.

Direktor Sajma Petar Marinković rekao je da je ove godine na sajmu ponuda daleko kvalitetnija nego prošle godine.

Osim proizvođača hrane, organske hrane i ljekovitog bilja, kaže Marinković, na sajmu će se predstaviti i proizvođači opreme za farme, poljoprivredne mehanizacije i sadnog bilja.

Marinković je naglasio da su svoju ponudu predstavili i turistički radnici.

- Ako kroz turizam ne plasiramo vlastite proizvode i ne zapošljavamo lokalno stanovništvo taj turizam nema perspektivu - rekao je Marinković.

Vinka Mićić, direktor Područne privredne komore Istočno Sarajevo, koja je suorganizator sajma, kaže da su sajmovi prilika za razmjenu iskustva i mišljenja, kao i za sklapanje novih poslova.

- Promocija turizma Sarajevsko-romanijske regije, ali i svih privrednih grana koje se vežu za turizam, jedna je od značajnijih zadataka Područne privredne komore Istočno Sarajevo" - istakla je Mićićeva.

Portparol Olimpijskog centra Jahorina Zorica Jovanović rekla je da Centar svake godine isprati sve sajmove s ciljem promocije turizma na ovim prostorima.

Ona je najavila da će 12. decembra na Jahorini biti svečano otvorena turistička sezona, te dodala da cijena ski pasa u pretprodaji košta 270 KM za djecu i 450 KM za odrasle.

Organizator sajma su nevladina organizacija "Novi biznis" Pale i Područna privredna komora istočno Sarajevo.

Sajam je podržao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU