Biciklistička manifestacija "Bike Day 2013 HT Eronet" u Mostaru 22. rujna

bikemostar

Biciklistički klub Mostar i Udruga za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" u nedjelju, 22. rujna ove godine na platou trgovačkog centra Mepas Mall u Mostaru organiziraju manifestaciju ''Bike Day 2013. – HT Eronet''.

Manifestacija se organizira na Europski dan bez automobila koji se već 12 godina obilježava na starom kontinentu, a treću godinu za redom u Mostaru.

O samoj manifestaciji razgovarali smo sa Goranom Prskalom, tajnikom Biciklističkog kluba Mostar.

''Bike Day 2013. – HT Eronet'' će trajati od 16 do 21 sat, a predviđeno je više zabavnih sadržaja od čega se mogu izdvojiti nastupi Mostarskih mažoretkinja, te plesnih studija B-Dance, Mo-Stars i Flash i Erigo-D.

Predviđena je i vrlo zanimljiva utrka komunalnih djelatnika na triciklima, kao i akrobatski nastupi sarajevskih skejtera i biciklista, a središnji dio programa bit će biciklijada ulicama Mostara koja je predviđena za 18 sati.

Uz zabavni sadržaj, na platou tržnog centra od jutarnjih sati na više štandova bit će izloženi bicikli poznatih europskih i svjetskih proizvođač, a ispred trgovačkog centra bit će postavljen poligon na kojem će djeca do 12 godina moći testirati svoje biciklističke vještine. Za najspretnije su osigurane prigodne nagrade. Roditelji svoju djecu za ovaj događaj mogu prijaviti na Facebook stranici Mepas Malla.

I ove godine manifestacija će imati humanitarni karakter, tako da će ispred trgovačkog centra Mepas Mall biti postavljeni štandovi s rukotvorinama Caritasova Centra za radno osposobljavanje osoba s razvojnim poteškoćama "Nazaret" te Radionice za osobe s posebnim potrebama "Emanuel" koja djeluje u sklopu Caritasova centra Sveta obitelj. Kupnjom rukotvorina pomaže se radu tih centara kao i osobama s razvojnim poeškoćama.

Na dan održavanja manifestacije promet u ulici kardinala Stepinca ispred trgovačkog centra Mepas Mall bit će zatvoren za sav promet, od 14 do 21 sat.

PROGRAM I SATNICA

od jutarnjih sati pa do kraja manifestacije - izlagači biciikla i biciklističke opreme
15.45 – 17.15 – svladavanje prepreka na biciklističkom poligonu (djeca do 12 godina)
17.30 – 18.00 – Utrke tricikla
18.00 – 18.30 – Biciklijada ulicama Mostara
18.30 – 20.30 – Nastup plesnih skupina, sketera i rolera

Inače, Europski dan bez automobila održava se u sklopu Europskog tjedna pokretljivosti koji se održava od 16. d o 22. rujna. Ideja o Europskom danu bez automobila nastavak je akcije Svjetski dan bez automobila koji se obilježava 21. rujna.

Ta ekološka akcija raširila se ne samo po zemljama članicama Europske unije, nego i u zemljama kandidatima. Prošle godine je u toj akciji sudjelovalo više od 2000 europskih gradova.

Osnovna namjera pokretača akcije bila je skrenuti pažnju građana na problem prijevoza automobilima, povećati osjetljivost javnosti na gorući problem onečišćenja zraka u gradovima, te ponuditi zamjenski gradski prijevoz.

Ujedno, pokazati svoj grad u drugačijem svjetlu kada je zrak bio čišći, kada su prometnice bile manje zakrčene i kada je život u gradovima bio bolji i podnošljiviji nego danas.

Generalni sponzor manifestacije je HT Eronet, zlatni sponzor je GumaM, srebreni Satelit-tbm HB Međugorje,a brončani Euroherc Ostali sponzori: Radenska, Canita, Red Bull i Shift Brand Design.

Pokrovitelj manifestacije su Trgovački centar Mepas Mall i Sportski savez Grada Mostara, a partneri Auto moto klub Mostar, Mostarske mažoretkinje, te plesni studiji B-Dance, Mo-Stars, Flash i Erigo-D. Medijski pokrovitelji: Bljesak.info, Radio Dobre Vibracije, BikeMagazin.info, te Večernji list.

Biciklističk klub Mostar poziva sve građane Mostara ali i Hercegovine da posjete manifestaciju te daju svoj doprinos u promociji održivog prijevoza u gradovima te da podrže bicikliste koji žele biti ravnopravni sudionici u prometu.

Izvor rdv.ba

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU