Na Crvenim stijenama na Sokocu krenula izgradnja planinarskog doma

planinarski dom crvene stijene Planinarsko društvo "Glasinac" nedavno je počelo izgradnju planinarskog doma na Crvenim stjenama, javlja portal Palelive.com.

Dom se gradi na temeljima bivše "putarnice" uz stari magistralni put Ravna Romanija-Mokro. Radi se o objektu dimenzija 10 x 13,5 matara, sa dva sprata, čiji će sadržaji pružati mogućnosti za boravak i aktivan odmor planinara, livaca, turista i svih ljubitelja prirode i druženja u prelijepim romanijskim krajolicima.

Do lokaliteta gdje se gradi dom već su uređene planinarske staze do Crvenih Stijena, preko Gavranke, dio Velike stijene i Novakove pećine, a uskoro slijedi i uređenje staze od manastira Svetog Đorđija do Mjedenika.

Ovih dana, zahvaljujući pomoći ŠG "Romanija" i "Romanijaputeva" planinari su izlili temelj i pripremili zemljište za ugradnju ležeće ploče sa svim komunalnim priključcima.

- Uvjeren sam da ćemo do kraja ove građevinske sezone završiti sve zemljane radove i da će naša krsna slava - Mitrovdan biti u znaku sumiranja velikih uspjeha koje smo psotigli u minulom periodu. Biće to i prilika da se javno zahvalimo smima koji su nam pomogli u dosadašnjem radu i da animiramo sve one koji žele i mogu nam pomoći u realizaciji ovog projekta, na dobrobit svih nas - kaže član Upravnog odbora PD "Glasinac" Slobodan Poljaković.
Izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU