Vraćanje nekadašnjeg sjaja - Opština Zvornik planira rekonstrukciju Banje Kiseljak

banja kiseljakBanja Kiseljak kod Zvornika, odavnina je poznata po svojim izvorima ljekovite mineralne vode. Priroda je, Kiseljaku, iz sebe iznjedrila i podarila svu svoju moć i ljepotu. U podnožju planine Majevice prepune raznovrsnog biljnog i životinjskog svijeta, rijeke Jasenice, izvire devet po kvalitetu, kapacitetu i ljekovitosti, različitih mineralnih voda jedinstvenih u Evropi, javlja radio "Osvit".

Blagodeti devet izvora mineralne vode, koja između ostalog liječi malokrvnost, čir na želudcu, dijabetes, bubrežne bolesti, prije rata mnogi građani širom bivše Jugoslavije, ali i šire su isprobali i često im se vraćali.

Nakon rata, Banja Kiseljak polako ali sigurno vraća izgubljenu privlačnost i sjaj ističe Ljiljana Toholj saradnica u marketingu Turističke organizacije Zvornik. Prema njenim riječima Banja Kiseljak se razvija u jedan nov turistički proizvod.

Ona je podsjetila da je Opština Zvornik tokom 2011. godine započela projekte uređenja prostora oko izvorišta i rekonstrukciju saobraćajnice koja vodi do Kiseljaka, kako bi se stvorili uslovi da se pokrene i razvije turistička delatnost – seoski turizam sa posebnim akcentom na ljekoviti aspekt. Oko izvorišta su postavljeni platoi, reflektori, klupe za odmor.

Najveći problem za sada prema riječima Toholjeve, predstavljaju smještajni kapaciteti. Smještaj je za sada moguć u pojedinim seoskim gazdinstvima koji su se nekada i bavili ovim vidom turizma. Međutim, oni ne zadovoljavaju sadašnje potrebe i zahtjeve u turizmu.

Opština Zvornik u narednom periodu planira da izvrši rekonstrukciju postojećeg napuštenog objekta, čime bi se dobilo oko 20 smeštajnih kapaciteta sa dodatnim sadržajima čime bi ponuda za smeštaj turista bila znatno poboljšana. U svim mjesnim zajednicama na području opštine Zvornik, najavljuje Toholjeva biće organizovane edukacije stanovništa kako bi se podigla svjest o značaju turizma i mogućnostima za same mještane.
izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU