Potrebna intezivnija promocija vodopada Skakavac u Sarajevu - Za nove turiste uskoro i bolja infrastruktura

Vodopad Skakavac

Vodopad Skakavac otvara vrata jednog sasvim novog drugačijeg svijeta i nudi mjesto za odmor od svakodnevnih obaveza. Osim saniranja saobraćajnice, urađeno je više toga kako bi ova lokacija bila dostupna građanima, izvještava TV Sarajevo.

- Područje Skakavca je u zadnjih godinu dana dobrim djelom što se tiče parkovske, odnosno šumske infrastrukture. Urađen je dovoljan broj nadstrešnica i putokaza, šetnice i staz - kaže Osman Delić, direktor JU "Zaštićena prirodan područja KS".

Sama infrastruktura nije dovoljna, te je potrebna veća promocija i uključivanje svih zainteresovanih za unapređenje turizma.

- Očekujemo od naših turističkih agencija ili od velikih hotela koji primaju organizovane grupe turista da praktično ovu javnu ustanovu uključe u lanac jedinstvene turističke ponude - rekla je Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističke zajednice KS.

A kako se radi o netaknutoj prirodi, potrebno je koristiti usluge stručnih vodiča.

- Ovih dana smo uputili dopis hotelima na području Kantona Sarajevo da preko Turističke zajednice, odnosno preko vodiča, obavezno se najave, jer prostor je veliki, u ljetnim mjesecima ima zmija, zatim divljih životinja i slično - navodi Delić.

U narednom periodu će se nastaviti sa poboljšanjem turističkih usluga.

- Preko Evropske unije, aplicirali smo sa Crnom Gorom u projektu prekogranične saradnje u uređenju šetnica, staza kao i obezbjeđenja dovoda vode i regulacije otpadnih voda sa tog prostora. Takođe, u saradnji sa opštinom Centar nastavićemo sa uređenjem putne komunikacije - istakao je Delić.

Sa svim tim aktivnostima Skakavac bi postao neizostavni dio turističke ponude Sarajeva.
izvor ekapija.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU