Banja Luku posjetilo 5.390 turista u julu 2013.

banja luka

Banja Luku je u julu posjetilo 5.390 turista, a ostvareno je 9.090 noćenja, rečeno je Srni u gradskoj Turističkoj organizaciji, prenosi portal "Banjalukalive.com".

- Banjaluku je u julu posjetilo 3.229 stranih i 2.161 domaći gost. Domaći gosti ostvarili su 3.007 noćenja, a strani 6.083 noćenja - rekao je Srni samostalni stručni saradnik u Turističkoj organizaciji grada Banja Luka Mladen Šukalo.

On je dodao da je u prvih šest mjeseci u Banja Luci ostvareno 31.660 turističkih dolazaka i 49.983 noćenja, dok je u istom periodu prošle godine evidentirano 30.452 dolaska i 48.627 noćenja.

- Evidentan je porast broja dolazaka i noćenja turista u Banja Luku, što potvrđuje da je turizam rastuća grana privrede, uprkos ekonomskoj krizi - rekao je Šukalo.

On kaže da bi ova činjenica trebalo da bude poziv svim društvenim strukturama da više ulažu u ovu privrednu granu radi zapošljavanja, podizanje kvaliteta i kvantiteta turističke ponude, stvaranje dodatnih prihoda i drugih pozitivnih uticaja koje turizam ima na zajednicu.

- Na osnovu ankete za turiste i upita turista u turističko informativnim centrima Banja Luke, interesovanje je najveće za razgledanje grada. Naši informatori besplatno nude turističke mape Banja Luke i predlažu obilazak grada pješice koji obuhvata uži centar i tvrđavu Kastel - kaže Šukalo.

Na drugom mjestu, prema riječima Šukala, nalaze se rafting Vrbasom i drugi vidovi avanturističkog turizma.

- Interesovanje turista izraženo je za posjetu pojedinim izletištima u okruženju, a predlaže im se Banj brdo, samostan trapista Marija Zvijezda, te lokalitet Krupa na Vrbasu - dodao je Šukalo.

Izvor banjalukalive.com

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU