Gigapixel panorama Neuma umjesto razglednice s mora

neum panorama

Panorama grada Neuma http://neumpanorama.info/ je kako ističu njeni idejni tvorci sastavljana od 520 pojedinačnih slika visoke rezolucije, te daje izvanredan 360 stepenski prikaz grada Neuma, morskog zaljeva ali i okolnih turističkih destinacija

Jeste li ove godine bili na moru? Ukoliko jeste, sigurno znate kroz kakvu gužvu ste prolazili boreći se za svoje mjesto pod suncem. Posebno je bilo zanimljivo ljetovati u Neumu gdje se do suza borilo za komad neba pod suncem. Međutim bilo je to sretno ljeto koje je u svom polaganom odlasku, sa šalom na usnama se prisjeća Mario Gerussi voditelj tima www.vmc.ba.

neum panorama innovattivo 2

Profesionalni Gerussijev tim je dok su se mnogi kupali i sunčali vrijedno radio te građanima Bosne i Hercegovine i s početka jeseni poklonio virtuelnu i digitalnu prezentaciju grada Neuma koju možete pronaći na web adresi http://neumpanorama.info/.

„Radi se o nastavku predstavljanja turističke ponude Bosne i Hercegovine u svijetu. Nakon gigapixel panorame grada Sarajeva i Mostara, logično je bilo da ovo ljeto provedemo radeći na usijanom kamenju iznad i oko grada Neuma. Naravno posebno se zahvaljujem osoblju turističke zajednice grada Neuma koja nam je zaista izašla u susret te prepoznala efikasnost i stvarnu snagu korištenja najmodernijih tehnika koje se koriste pri izradi turističkih prezentacija na internetu. Našem poslu ovdje nije kraj uskoro ćemo građane Bosne i Hercegovine obradovati novim gigapixel panoramama", istako je Mario Gerussi voditelj www.vmc.ba projekta.

neum panorama innovattivo 3

Panorama grada Neuma je kako ističu njeni idejni tvorci sastavljana od 520 pojedinačnih slika visoke rezolucije, te daje izvanredan 360 stepenski prikaz grada Neuma, morskog zaljeva ali i okolnih turističkih destinacija poput seoskog domaćinstva Matuško koje se nalazi u neposrednoj blizini samog grada. Virtualna gigapixel panorama posjetioce vodi kroz 40 značajnih virtuelnih pozicija od administrativnih tačaka, parkirnih mjesta plaža i značajnih destinacija u samom gradu Neumu.

„Nismo se slučajno posvetili gigapixel panorami grada Neuma ovog ljeta. Znali smo da su mnogi Bosanci i Hercegovci svoj odmor odlučili provesti na moru u svojoj domovini. Zbog toga smo vrlo detaljno fotografisali i napravili posebno iznenađenje svima onima koji su se tog sunčanog i vrelog dana naši na plažama, tersama, parking prostorima i ulicama grada Neuma. Bilo bi nam drago da se naši prijatelji i komšije prepoznaju i pronađu na ovoj gigapixel morskoj panorami a mi ćemo im ukoliko to uspiju taj dio fotografije besplatno štampati u formi morske razglednice potrebno je samo da nas kontaktiraju" , naglasio je Nadir Čukurija voditelj foto tima Neum gigapixel panorama.

neum panorama innovattivo 4

header-pic2
vmc antena sarajevo
vmc rsg

vipservice

Promo materijali - download


powered by MGE & NCU